Начало » Продукти » ОБОРУДВАНЕ » FRIGOMECCANICA » ЗАЛИ ЗА ЗРЕЕНЕ НА КАШКАВАЛ
ЗАЛИ ЗА ЗРЕЕНЕ НА КАШКАВАЛ [ обратно ]

Frigomeccanica въз основа на опита натрупан в сферата на обработка на въздуха в хранителната промишленост, изгражда също и инсталации за зреене и съхранение на сирена. В сферата на сирената от изключително значение за качественото производство са подходящите условията на средата като температура, относителна влажност, филтриране, скорост и разпределение на въздуха. Всеки етап от производствения процес на сирената, от помещението за събиране на млякото, до залите за обработка, до клетките за осоляване, до помещението за зреене, изисква подходящ климатичен контрол на помещенията. Frigomeccanica се занимава, разрешава и осъществява най-подходящите инсталационни решения свързани с климатизацията на различните помещения.

По-конкретно що се отнася до помещенията за зреене на сирената климатичните инсталации трябва да осъществят оптималните условия на топлина и влажност, за да се поддържа климат, който да е благоприятен за развитието на микроорганизми и ензимни реакции. Системите за разпространение на въздуха могат да бъдат различни видове в зависимост от обема и геометрията на помещението и от вида сирене, който ще зрее.

Инсталацията може да е съставена от различни устройства за обработка на въздуха с подаване, което не е насочено (канализирано) свързани със системи за унифициране на въздуха.

Централизираните инсталации се състоят от тяло (устройство) за обработка на въздуха разположено отвън  или вътре в помещението за зреене.

 

 

Устройствата за обработка на въздуха могат да имат: алуминиева конструкция или от неръждаема стомана инокс; изолация без термични мостове; санираща версия; резервни батерии от мед или стомана инокс; захранване на студената батерия с глюкозирана вода или с охладителни газове; захранване на топлата батерия с пара или топла вода.

Разпределението на въздуха може да се осъществи чрез твърди въздуховоди и дифузия чрез анемостати или чрез гъвкави въздуховоди от текстил. Последният вид дифузия гарантира едно непрекъснато и равномерно разпространение на въздуха, което се отличава с ниска скорост на същия.

Регулирането и контролът на условията на температура и влажност в помещенията е поверено на специфични микропроцесорни апаратури.  Frigomeccanica е създала тези инструменти, които наред с лесното програмиране и отчитане на данните осигуряват регулиране на мощността на инсталациите.

Освен това системата за отчитане Proges” инсталирана на персонален компютър и свързана с микропроцесорните апарати от отделните помещения, осъществява централизиран контрол на едно производствено устройство чрез създаването на диаграми, таблици и архивиране на данни. 


Бързи връзки

ДОБАВКИ ЗА ФУРАЖИ И ХРАНИ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
ДОБАВКИ ЗА ХРАНА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
ДОБАВКИ ЗА ХРАНА ЗА ЖИВОТНИ
ДОБАВКИ ЗА ХРАНА ЗА РИБИ
ОПАКОВКИ
BPCX AerPack: Бариерни подложки
BPCX AerDry: Абсорбиращи бариерни подложки
BPCX AluTrays: Алуминиеви подложки за печене
BPCX APT: CPET - подложки за печене
BPCX CrystalPack: Прозрачни опаковки
BPPP: Опаковки от РР (полипропилен)
BPCX DOT: Подложки за печене
BPCX DryMax: Абсорбиращи EPS-подложки
BPCX EPS: Стандартни подложки
BPCX IceCream: Опаковки за сладоледени продукти
BPCX MAP-системи за опаковане
BPCX NaturalBox: XPLA - биоразгр. подложки
BPCX Кетъринг продукти
BPCX Опаковки за плодове и зеленчуци
BPCX PVC-Стреч фолио
BPCX Фолио за термоформоване
BPCX Топ-фолио за горно термично затваряне на опаковки
BPCX Абсорбиращи вложки
BP PVC - ПРИНТИРАНО фолио
BP ItaSystem-етикети
BP: Нови предложения
АДИТИВИ за ХВП
Бекон, Шунки и Варено пушени разфасовки
Малотрайни колбаси
Трайно Варено-Пушени Колбаси
Сурово-сушени колбаси
Млени меса
ОБОРУДВАНЕ
FRIGOMECCANICA
VERCOS frigo
DEMO
EMICONREF-ZANOTTI
Булпост-ВЕНДИТА
ОРГАНИЧНИ ТОРОВЕ
КАРТА НА САЙТА
Начало
За нас
Новини
Контакти

Поща


Контакти


Адрес: България - София 1505, Район Оборище, ул. Гълъбец №5, Офис 8

Телефон: +359 (02) 943_ 91 30;   +359 (02) 943_ 91 31;   +359 (02) 943_ 91 32;   +359 (02) 943_ 91 33;      Факс: +359 (02) 943_ 91 34      E-mail: info@bulpro2004.com

БУЛПРО 2004 ООД, Булстат:   BG131194744                БУЛФЕРТ ООД, Булстат:   BG175110091                ИНТЕРПРО ТРЕЙДИНГ EООД, Булстат:   BG201757713


СЪОБЩЕНИЕ
ГРЕШКА! Моля върнете се Назад и попълнете символите от кутийката правилно.
затвори